آموزش بورس

تکنیک های حرفه ای اسیلاتور MACD

تکنیک های حرفه ای اسیلاتور MACD

اندیکاتور مکدی به معنای واگرایی و هم‌گرایی میانگین متحرک است. این اندیکاتور  از محبوب‌ترین ابزار ها در تحلیل تکنیکال است که توسط جرالد اپل در دهه 1970 ابداع شده و تحلیلگران در سراسر جهان به‌دلیل سادگی و انعطاف‌پذیری بالا، از آن استفاده می‌کنند.

اندیکاتور مکدی به عنوان ابزاری برای تشخیص روند بازار و شناسایی فرصت‌های خرید و فروش مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اجزا اصلی MACD :

خط مکدی

این خط از تفاوت میان میانگین متحرک نمایی بلندمدت (26 روزه) و میانگین متحرک نمایی کوتاه‌مدت (12 روزه) تشکیل می‌شود و جهت روند را مشخص می‌کند. معمولاً خط مکدی در نمودار با رنگ آبی نمایش داده می‌شود.

خط سیگنال

خط سیگنال در واقع یک میانگین متحرک نمایی 9 روزه از خط مکدی است که چرخش روند را مشخص می‌کند. معمولاً خط سیگنال در نمودار با رنگ قرمز نمایش داده می‌شود.

هیستوگرام ها

این نمودار تفاوت میان خط مکدی و خط سیگنال را نشان می‌دهد. میله‌های هیستوگرام با افزایش سرعت حرکت قیمت افزایش می‌یابد و با کاهش سرعت حرکت قیمت نیز کاهش می‌یابد.

میله‌های هیستوگرام

با به روزرسانی ابزار های تحلیل شیوه نمایش این اندیکاتور تغییراتی داشته  خط مکدی و سیگنال به صورت هیستوگرام قابل نمایش هست. در صورتی که بخواهیم از ظاهر کلاسیک مکدی استفاده کنیم در تنظیمات اندیکاتور قابل تغییر است

 آشنایی با تکنیک های حرفه ای اسیلاتور MACD:

1. تشخیص واگرایی ها

زمانی که نمودار قیمتی سقف های بالاتر بسازد ولی در مکدی شاهد سقف های پایین تر باشیم شاهد واگرایی منفی هستیم. این واگرایی احتمال ریزش و تغییر روند نمودار در آینده نزدیک را به ما هشدار میدهد.

مثال1: درتصویر زیر شاهد واگرایی سهم ثرود در اردیبهشت 1402 هستیم که نمودار قیمتی سقف بالاتر و مکدی سقف پایین تر ساخته است و بعد از آن شاهد ریزش سهم بودیم.

سهم ثرود

 

مثال2: سهم شبندر که در اردیبهشت 1403 سقف های بالاتر ولی در مکدی سقف های پایین تر ساخته شده و ریزش اتفاق افتاد.

سهم شبندر

همچنین میتوان با ابزار مکدی واگرایی مثبت را شناسایی و به احتمال رشد قیمت سهم در آینده نزدیک پی برد.

زمانی که نمودار کف های پایین تر بسازد ولی در مکدی شاهد ساخته شدن کف های بالاتر یا برابر باشیم شاهد واگرایی مثبت و احتمال رشد قیمت خواهیم بود.

مثال1: واگرایی مثبت سهم ثاخت در مهر 1402 با ساخت کف های پایین تر در قیمت و کف های بالاتر در مکدی و در نهایت رشد قابل توجه قیمت سهم

سهم ثاخت

مثال2: واگرایی مثبت در سهم ونفت آبان 1401 قبل از رشد قابل توجه قیمت

سهم ونفت

2. شناسایی پایان موج صعودی

 نوسانات هیستوگرام های مکدی در یک بازه مشخص است ولی گاهی اوقات با شکل گیری یک روند قدرتمند صعودی شاهد ساخت قله ای بلند تر از قله های قبلی در اندیکاتور هستیم.در این مواقع بعد از تشکیل کامل قله میتوان محدوده پایان موج صعودی را پیشبینی کرد و این بازه را پرریسک ترین قیمت های نمودار دانست.

سهم ونفت

مثال1: سهم ونفت در اردیبهشت 1402

مثال2: سهم خگستر در اردیبهشت 1402

سهم ونفت

3. سیگنال خرید و فروش

 از دیگر کاربرد های مکدی میتوان به سیگنال های خرید و فروش آن اشاره کرد. زمانی که در محدوده فاز منفی خط مکدی (آبی) خط سیگنال (نارنجی) رو به بالا رد کند سیگنال خرید صادر میشود.

نمونه سیگنال خرید مکدی در سهم کالا

سیگنال خرید مکدی در سهم شاوان

3. سیگنال خرید و فروش

 همچنین زمانی که در فاز مثبت (نیمه بالایی مکدی) خط مکدی خط سیگنال را از بالا به پایین قطع کند سیگنال فروش صادر میشود

سیگنال فروش مکدی در سهم شاوان

سیگنال فروش مکدی در سهم خساپا

جمع بندی

اندیکاتور مکدی از کاربردی ترین اندیکاتور ها در تحلیل تکنیکال است و هر عمق دید خوبی به تحلیلگر در پیشبینی روند آینده نمودار خواهد داد. در این مقاله به 3 کاربرد مهم این اندیکاتور اشاره شد . آموزش کامل اندیکاتور ها  و تحلیل تکنیکال در فصل سوم دوره جامع بورس کیان به صورت طبقه بندی شده قرارگرفته و در صورت تمایل به استفاده از این دوره میتوانید با پشتیبانان مجموعه در تلگرام یا اینستاگرام آیدی زیر راهنمایی کامل بگیرید.

 

جهت اطلاع از آخرین وضعیت تخفیف و دریافت محصولات به پشتیبانی تلگرام آکادمی مراجعه نمایید:

پیام به پشتیبانی تلگرام

پست ها و واچ لیست های بیشتر را در پیج اینستاگرام و کانال تلگرام کیانوان دنبال نمایید:

ورود به پیج اینستاگرام (کلیک کنید)

آکادمی کیانوان از سال ۱۳۹۹ با نام گروه مشاوره کیان آغاز به کار نمود. فعالیت تخصصی کیانوان ارائه واچ لیست های تخصصی جهت معامله گران بازار سرمایه میباشد. همچنین کیانوان با آموزش صد ها دانشجو در دوره های مختلف آپشن از پیشگامان آموزش بازار اختیارمعامله کشور بوده و با هدف گسترش هر چه بیشتر این بازار فعالیت می نماید. امید است فعالیت های اکادمی کیانوان قدمی هر چند کوچک باشد در جهت افزایش دانش مالی مردمان ایران زمین.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *